Брюксел разруши връзките между Русия и ЕС. Това заяви руският външен

...
Брюксел разруши връзките между Русия и ЕС. Това заяви руският външен
Коментари Харесай

Лавров: Брюксел разруши връзката между Русия и ЕС

Брюксел разруши връзките сред Русия и Европейски Съюз. Това съобщи съветският външен министър Сергей Лавров в китайски град Гуейлин след среща с китайския си сътрудник Ван Ии. Сега Русия поддържа единствено двустранни връзки с обособените членки на Европейски Съюз, означи съветският външен министър, представен от ТАСС.

Ван И също осъди западните наказания против китайски публични представители, съобщи Асошиейтед прес.

" Държавите би трябвало да са единни в опълчването си на всевъзможни форми на едностранни наказания. Тези ограничения няма да бъдат признати от интернационалната общественост ", съобщи китайският външен министър.

В взаимното си изказване двамата външни министри обявиха, че никоя страна не би трябвало да се стреми да наложи своята форма на народна власт на някоя друга.

" Намесата във вътрешните каузи на една суверенна страна под предлога на насърчаването на демокрацията е неприемлива ", обявиха Лавров и Ван.

Русия и Китай желаеха среща на върха на непрекъснатите членки на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации поради сегашната конюнктура на, съгласно тях, изострени политически напрежения, като Москва съобщи, че Съединени американски щати се държат деструктивно.

Двамата съдружници, чиито връзки със Запада са все по-обтегнати, насочиха този апел в взаимно изказване.

" Във време на възходящ политически ужас, една среща на върха на непрекъснатите членки на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации е изключително нужна за определяне на директен разговор за намиране на способи за решение на общите проблеми на човечеството в полза на съхраняването на световната непоклатимост ", се споделя в взаимното изказване, оповестено в уеб страницата на съветското външно министерство.

В изказването Съединени американски щати не са упоменати поименно. ТАСС обаче цитира Сергей Лавров, който след срещата си с Ван И съобщи на конференция, че и Москва, и Пекин са неудовлетворени от държанието на Вашингтон.

По думите на Лавров Вашингтон залага на политически и военни съюзи от времето на Студената война, с цел да се опита да унищожи интернационалната правна конструкция.

В взаимното изказване се насочва и апел към другите страни да не се месят във вътрешните каузи на Русия и Китай. Лавров съобщи, че Русия и Китай считат европейските и по-общо западните наказания като неприемливи.

Вчера Съединени американски щати, Европейски Съюз, Англия и Канада постановиха наказания на китайски публични лица по обвиняване в нарушение на човешки права в Синцзян, където живее мюсюлманското малцинство уйгури.

Руският и китайският външен министър отхвърлиха обвиняванията на Запада, че страните им употребяват имунизациите против КОВИД-19 за пропагандни цели, съобщи Франс прес.

Лавров и Ван И увериха, че Русия и Китай доставят ваксини от филантропични подбуди и с цел да спасят човешки животи, а не в гонене на геополитическите си ползи.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР